Taxaties
Wat is de waarde van mijn onderneming? Wat is de (huur)waarde van mijn horecapand? Welke waarde wil ik weten en waarvoor?
Doel?
Belangrijk is het doel waarvoor getaxeerd gaat worden. Het kan gaan om de onderbouwing van een financieringsaanvraag bij een bank. Het kan ook voorkomen dat een verhuurder wil weten wat een redelijke huurprijs is voor zijn horecapand. Of een ondernemer wil zijn horecabedrijf verkopen en wil weten wat de waarde going concern is (inventaris en goodwill).
In alle gevallen geeft MKHoreca je aan hoe het horecabedrijf of -pand getaxeerd wordt.
Hoe komt de taxatie tot stand?
In het kort zal het traject van een taxatie van een horecapand of horecaonderneming er als volgt uit zien:
- We maken een afspraak voor opname van het te taxeren pand en/of de onderneming
- Vooraf wordt het nodige onderzoek uitgevoerd bij o.a. het Kadaster, de Kamer van Koophandel en eventueel de gemeente
- Een zorgvuldig opgestelde checklist wordt besproken en punt voor punt behandeld
- Je zorgt voor de benodigde informatie die niet openbaar beschikbaar is. Denk aan jaarcijfers, verplichtingen, arbeidsovereenkomsten, etc.
- Het taxatierapport wordt opgesteld en meestal digitaal opgestuurd; vaak wordt ook een digitale versie naar bijvoorbeeld je accountant gestuurd
En natuurlijk geven we met alle plezier een toelichting op het taxatierapport.
Graag leggen we je de voorwaarden en mogelijkheden uit. Dus neem contact op met MKHoreca voor een objectief en goed onderbouwd taxatierapport.
Kies zeker, kies MKHoreca!
Bij MKHoreca ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak die gebaseerd is op een heldere visie. Dat is de waarborg voor een verkoop of een koop waar je nog lang met plezier aan terug zult denken!